19 Günde 1919 Kilometre
19 Günde 1919 Kilometre
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel_x000D_ Müdürlüğü'nün desteğiyle Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği'nin hazırladığı, Samsun_x000D_ Valiliği 100. Yıl Etkinlikleri Programı'nda yer alan “100. Yıl’da İlk Adım’dan_x000D_ Kurtuluş’a Ata’nın İzinde 19 Günde 1919 Kilometre Pedallıyoruz” projesi ile_x000D_ yola çıkan bisikletçiler Erzincan’a ulaştı.
_x000D_ _x000D_Samsun Valiliği 100. Yıl Etkinlikleri Programı'nda_x000D_ yer alan, Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği'nin hazırladığı etkinlikte,_x000D_ Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatırken geçtiği yolları bisikletleriyle_x000D_ geçerek, 19 günde 1919 km pedal çevirmeyi hedefleyen bisikletçiler Erzincan’a_x000D_ ulaştı. Erzincan’a gelen bisikletçiler Gençlik Merkezi ziyaretinde_x000D_ Atatürk’ün sevdiği müzikleri seslendirerek Zeybek oynadılar.
29 Nisan - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında sporcular, Ulu Önder Gazi Mustafa_x000D_ Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatırken geçtiği yolları bisikletleriyle_x000D_ kat ederek, 19 günde 1919 km pedal çevirecekler.
Samsun İlkadım’dan pedal çevirmeye başlayan bisikletçiler, Erzincan’dan sonra_x000D_ Sivas, Kayseri ve Nevşehir şehirlerini geçtikten sonra Ankara Eski Meclis’te_x000D_ etkinliklerini sona erdirecekler.
Proje Koordinatörü Tanju Subaşı: “Yolculuğumuz_x000D_ Samsun İlkadım’dan başladı. Sırasıyla Havza, Amasya, Tokat, Erzurum, Erzincan_x000D_ yine akabinde Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Ankara yapacağız. Bisikletliler_x000D_ olarak orijinal Ata yolu kullanıyoruz. Atamızın takip ettiği yolu takip_x000D_ ediyoruz. Güzergah üzerinde ki kongre binaları, genelgelerin hazırlandığı_x000D_ binalar, şehit, muharip gazi derneklerini ziyaret ediyoruz. Aynı zaman da_x000D_ projemiz Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından_x000D_ hazırlandığı için Gençlik Merkezlerimizi ve Bakanlığımıza bağlı Gençlik spor İl_x000D_ Müdürlüklerini ziyaret ediyoruz. Yolculuğumuz güzel geçiyor. Keyifli geçiyor._x000D_ Gittiğimiz illerde hoş karşılanıyoruz. Özellikle Erzincan’da çok büyük ilgi_x000D_ gördük. Özellikle şube müdürlerimiz tarafından. Her hangi bir zorluk yok. Yer_x000D_ yer yağmur yağabiliyor. Dolu yağabiliyor. Bazen rüzgar da sorun olabiliyor ama_x000D_ inandığımız için ve Milli Mücadelenin ateşini taşıdığımız için zorlanmıyoruz” dedi.
_x000D_ _x000D_
Benzer Haberler
Tarım Bakanlığı’nın Erzincan’daki dev yatırımı yerinde incelendi
Erzincanlı Bürokratlar Ankara’da Buluştu
Erzincan dağlarına kadın eli değdi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Erzincan’da
Gölpınar merasında çok şey değişti
Kiraz sineği tuzakları ile popülasyon belirleniyor
Çekirgelere karşı survey çalışması başlatıldı
Sarıgül, dünyada herkese yer var. Tahammül edelim, affedelim