Telefon
WhatsApp
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümü
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. Yıldönümünde Garnizon Şehitliği’nde Program Düzenlendi.
 
Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen çelenk sunma törenine; Vali Vekili M. Deniz Arabacı, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkan Vekili Erkan Polat, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Şehit Aileleri Derneği Başkan Vekili Erkan Demirez, İl protokolü, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
 
Şehitlik anıtına Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediye Başkanlığı ve Erzincan Şehit Aileleri Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından şehitler için saygı atışı yapılarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
 
Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesi ile devam eden programda daha sonra Vali Vekilimiz M. Deniz Arabacı, Şehitlik Defterini imzalayarak, yazmış olduğu mesajı okudu.
Vali Vekili Arabacı, Şehitlik Defterine yazdığı mesajında, Çanakkale Zaferi'nin, dönemin en modern ordularını dize getiren, "Çanakkale geçilmez" sözünü̈ tarihe nakşeden, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanı olduğunu belirterek, "Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor; bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi ve bize böylesine büyük bir zaferin gururunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum." dedi.
 
Ardından Garnizon Şehitliğindeki ve Hava Şehitliğindeki Şehit mezarlarını ziyaret eden Vali Vekili M. Deniz Arabacı ve beraberindekiler, şehitlerimizin mezarlarına karanfiller bırakarak dualar ettiler.
Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!